Heb je de diagnose gekregen kanker? | A-clinic Haarspecialist
Heb je de diagnose gekregen kanker?

 kankerbestrijding veranderen je uiterlijk.

Als je de diagnose Kanker hebt gekregen  brengt dat grote psychologische en fysieke stress en veranderingen met zich mee. Tot overmaat van ramp kunnen kankertherapieën hun stempel drukken op de huid en het haar: chemotherapie veroorzaakt haaruitval, operaties laten littekens achter, medicijnen kunnen huidirritatie veroorzaken. We moeten met deze veranderingen leven en ermee omgaan. De externe veranderingen die voor iedereen zichtbaar zijn, worden vaak ervaren als stigmatiserend, het gevoel van eigenwaarde wordt verminderd en je trekt je eerder terug. Je goed voelen en je aantrekkelijk voelen verhoogt het zelfvertrouwen, helpt kracht te putten en bevordert uiteindelijk het genezingsproces. Wij bieden inmiddels hulp, zoals cosmetische training, verzorgings- en haarprogramma’s of advies bij het kiezen van haarwerken en pruiken. Zelfs eenvoudige trucs en tips kunnen u helpen zich prettiger te voelen – en de zekerheid dat de meeste veranderingen slechts tijdelijk zijn.

haarverlies

  Het meest opvallend is het haarverlies, dat meestal wordt veroorzaakt door chemotherapie. De medicijnen die bij chemotherapie worden gebruikt, de zogenaamde cytostatica, hebben een bijzonder effect op snel delende cellen, waaronder tumorcellen en haarwortelcellen. Haaruitval kan ongeveer 2 tot 4 weken na chemotherapie beginnen. Echter, pas wanneer de helft van al het haar is uitgevallen, wordt het haarverlies zichtbaar. Wimpers en wenkbrauwen kunnen ook worden aangetast. Of haarverlies optreedt en hoe ernstig het is, hangt af van het type cytostaticum en de dosering ervan, evenals van uw eigen aanleg. Deze bijwerking is erg moeilijk, vooral voor vrouwen. De meeste mensen kiezen gedurende deze tijd voor een pruik.
Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk contact op te nemen met A-clinic. Op deze manier kan de haarkleur van de pruik gemakkelijk worden aangepast aan de originele haarkleur.
Kunsthaar en echt haar verschillen optisch niet van elkaar, echt haar is aanzienlijk duurder en tijdrovender om voor te zorgen. Ziektekostenverzekeraars kunnen de kosten voor het tweede kapsel dekken, de voorschriften zijn hier anders en moeten in elk geval worden geïnformeerd. Sommige patiënten kiezen ervoor om sjaals, hoeden of andere hoofddeksels te dragen om het haarverlies te verbergen.

Aandacht afleiden

Sieraden of de nadruk op de ogen of mond met cosmetica kunnen ook de aandacht van het kapsel afleiden. Overweeg om een ​​kort kapsel te krijgen voordat u een therapie ondergaat die haaruitval veroorzaakt. Hierdoor valt de haaruitval minder op. Normaal gesproken groeit het haar na het einde van de therapie terug, maar soms in een andere haarkleur of met een andere structuur.

Hoofdhuid blijven verzorgen!!

Hoofdhuid- en haarverzorging: zo zacht mogelijk Haar en hoofdhuid kunnen bijzonder gevoelig zijn voor kankertherapieën, dus voorzichtigheid is geboden: met lauw water en zeer milde shampoo. Dit geldt ook voor de hoofdhuid zonder haar. Dit kan worden beschermd tegen uitdroging met zalven die vet bevatten, zonnebrandcrème moet buitenshuis worden gebruikt of hoofddeksels moeten worden gedragen. Hoofddeksels zijn voornamelijk ook erg belangrijk in de winter om warmteverlies via de hoofdhuid te verminderen. 

Laat je adviseren hoe je je goed kan opmaken!

De huid van veel kankerpatiënten is vaak bleek, droog en erg gevoelig door medicatie. Make-up kan je helpen er frisser en gezonder uit te zien. Huidirritaties, uitslag of littekens kunnen ook worden bedekt met make-up. Vooraf moet u echter met de arts overleggen of cosmetica kan worden gebruikt. Voor het aanbrengen van make-up dient de huid grondig te worden gereinigd met een milde reinigingslotion, daarna dient een vochtinbrengende crème te worden aangebracht, in de zomer indien mogelijk met zonbeschermingsfactor. De make-up wordt afgestemd op de teint en aangebracht met de vingers of een make-up sponsje en eventueel met poeder gezet. Voor een frisse teint wordt blush gebruikt. Als de wenkbrauwen verloren zijn gegaan, kunnen ze het beste opnieuw worden gemaakt met wenkbrauwpoeder, als de wenkbrauwen niet te sterk zijn, kunnen de wenkbrauwen worden overgetrokken met een pen. Bij
Verlies van wimpers kan worden vervangen door kleine puntjes die worden aangebracht met een kohl-potlood of eyeliner. Ogen en lippen kunnen worden benadrukt met oogschaduw of lippenstift.
Ook A-clinic biedt een cursus  waarin kankerpatiënten zorg- en make-uptips krijgen. Je leert voordelen te benadrukken en kritische punten te verbergen. Een goed verzorgd uiterlijk kan u helpen meer zelfvertrouwen te hebben in de omgang met andere mensen.

Wij helpen u graag!

Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor een waardig advies!

0495-561663

https://www.a-clinic.nl/

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top