Alopecia Totalis | A-clinic Haarspecialist
Alopecia Totalis

Alopecia Totalis, ofwel volledige haaruitval, is een aandoening die het leven van duizenden mensen wereldwijd beïnvloedt. Het is meer dan alleen het verlies van haar. Het kan een diepgaande impact hebben op iemands zelfvertrouwen.

Wat is Alopecia totalis?

Alopecia Totalis is een extreme vorm van alopecia areata, een auto-immuunziekte die haarverlies veroorzaakt. Bij deze variant verliezen mensen al hun hoofdhaar, inclusief wenkbrauwen, wimpers en andere lichaamsbeharing. het kan abrupt optreden en heeft geen duidelijke voorspelbare patronen.

Oorzaken van alopecia totalis

De exacte oorzaak van alopecia totalis is nog niet volledig begrepen. Het wordt echter geassocieerd met auto-immuunreacties, waarbij het immuunsysteem per abuis haarfollikels aanvalt en vernietigt. Genetische factoren spelen mogelijk ook een rol, aangezien deze aandoening soms in gehele families voorkomt.

Leven met alopecia totalis

Alopecia totalis kan emotioneel uitdagend zijn, omdat het vaak leidt tot veranderingen in het uiterlijk en zelfbeeld. Daar weten wij A-clinic alles vanaf. Daarom bieden wij een mooie oplossing namelijk een haarwerk.

Doordat je dan weer mooi haar hebt , hersteld het ook direct je zelfbeeld. Je gaat namelijk weer veel zelfverzekerder de deur uit.

Daarom spelen haarwerken en pruiken een belangrijke rol bij het omgaan met haarverlies als gevolg van alopecia totalis.

Pruiken en haarwerken zijn populaire en effectieve oplossingen voor mensen die lijden aan alopecia. Het is fijn dat je dan je haarverlies kan camoufleren waardoor je je zelfvertrouwen weer terug krijgt.

Verschillende soorten pruiken en haarwerken:

  • synthetisch haarwerk/pruik

Deze haarwerken zijn gemaakt van kunstmatige vezels. In het algemeen vereisen die minder onderhoud dan natuurlijke pruiken. De voordelen van een synthetisch haarwerk zijn dat de vorm altijd hetzelfde blijft. Dus als een haarwerk hebt met slag blijf je ook al is hij nat geregend slag houden. Je hoeft een kunstmatige vezel daardoor niet te föhnen. Sterker nog je mag niet met hitte aan een kunstmatige vezel komen. Dat is ook een nadeel want daardoor kan je het haarwerk nooit veranderen of anders stijlen. Loopt niet of nauwelijks op kleur. Deze haarwerken zijn direct leverbaar

  • echt haarwerk/pruik

Een echt haarwerk is gemaakt van echt haar. Er zijn natuurlijk wel veel soorten haar op de wereld namelijk; indonesisch, aziatisch en europees haar. Dit maakt veel uit in de structuur van het soort haar. Een cliënt met heel extreem fijn haar moet dan bijvoorbeeld ook echt kiezen voor een topper van Europees haar. Dit omdat deze structuur daar het mooiste bij aansluit. Echt haar heeft als voordeel dat je net als bij je eigen haar de haarstijl kan veranderen. Je kan dus vandaag krullen maken en de volgende keer ervoor kiezen om ze recht te maken. Als nadeel komt er wel meer werk bij kijken. Een echt haarwerk droogt niet in gewenst model op en zal je zelf aan moeten föhnen of stijlen. Als je bijvoorbeeld door de regen loopt regent het model ook weg net als principe bij je eigen echt haar. Ook zal je een echt haarwerk moeten bijhouden met kleuren. Net als echt haar vervaagd de kleur door invloed van de zon. Dan maak je terug een afspraak bij A-clinic om je haarwerk weer op kleur te brengen. Deze haarwerken zijn direct leverbaar.

  • maat haarwerk/pruik

Een maathaarwerk kan zowel in synthetisch of in echt haar. Het woord zegt het al het is een haarwerk precies op maat van de cliënt. Dat wil zeggen dat er een mal wordt gemaakt van het hoofd van de cliënt. Hierdoor past het haarwerk precies op het hoofd wat een zeer comfort gevoel geeft. Ook de kleur wordt precies op kleur besteld en aangepast op het eigen haar. Deze haarwerken zijn niet direct leverbaar. Na dat u ons akkoord heeft gegeven duurt het gemiddeld zo’n drie maanden.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top