Wat is eigenlijk FFA? | A-clinic Haarspecialist
Wat is eigenlijk FFA?

FFA is de afkorting voor Frontale Fibroserende Alopecia

 

Wat is frontale fibroserende alopecia?

Dit is een alopecia variant waar je niet heel vaak iets over hoort. Frontale fibroserende alopecia valt onder de litteken haaruitval groep. Makkelijk gezegd is het een ontstekingsreactie op het haarzakje. Het immuunsysteem richt zich tegen de haarfollikel en zorgt voor een ontstekingsreactie. Er ontstaat bindweefsel, waardoor de haarfollikel afsterft en er dus geen nieuw haartje meer kan groeien. FFA wordt gekenmerkt door een symmetrische band van haarverlies aan de voorste haarlijn en aan de zijkanten van de hoofdhuid, maar FFA kan ook achter de oren of in de nek beginnen. Het komt soms voor dat er enkele haren in de kale plekken blijven zitten.

Een typisch kenmerk van FFA is het geheel of gedeeltelijk uitvallen van wenkbrauwhaartjes; soms is dit zelfs het eerste symptoom. En heel vaak zijn er rond de basis van de aangetaste haren kleine rode ontstekingen te zien.

Het haarverlies is permanent; ook na het tot rust komen van de ontsteking zullen de haren vanwege de littekenvorming niet teruggroeien.

Zijn er producten die helpen bij frontale fibroserende alopecia?

Ja! Mediceuticals is gespecialiseerd in alle voorkomende haarziektes.

Bezoek een Mediceuticals-specialist voor een persoonlijk advies:

https://www.a-clinic.nl/

Meer informatie over FFA vindt u op onze website: https://mediceuticalsusa.com/…/wat-is-frontale…/

 

 

Zijn er nog andere oplossingen voor frontale fibroserende alopecia?

Ja! A-clinic levert op maat gemaakte smalle, onzichtbare haarstukjes die op de hoofdhuid geplakt worden en zich zonder dat je het ziet met het eigen haar vermengen.

Ervaringsbericht van Claudia

Ik heb sedert enkele jaren last van frontale fibroserende alopecia.

Mijn haargrens trok meer en meer terug en ik voelde mij onzeker over mijn uiterlijk. Ik heb toen, omdat ik niet wist wat voor mogelijkheden er allemaal waren, een hele pruik gekocht, maar omdat ik alleen aan de voorkant geen haren meer had, ging ik verder op zoek naar een andere oplossing.

Weken geleden ben ik toen bij A-clinic bij Thijs en Angela terechtgekomen. Thijs adviseerde mij een dun, smal maathaarwerkje van echt haar, dat alleen op de plek geplakt wordt waar ik het nodig heb. Het haarwerkje kan, afhankelijk van de hoofdhuid, 1 tot 6 weken blijven zitten.

Thijs heeft, voor een optimaal resultaat bij daglicht, die kleur voor het haarwerkje uitgezocht die precies overeenkomt met de kleur van mijn eigen haar.

Daarna heeft hij een malletje gemaakt, zodat de medewerkers in het atelier waar het haarwerk gemaakt wordt precies weten hoe groot het haarwerk moet zijn.

Eerlijk gezegd vond ik het heel spannend of het haarwerk wel mooi zou overlopen in mijn eigen haar en of ik me er ook zeker mee zou voelen.

Ik heb een paar maanden moeten wachten op het resultaat, maar toen Thijs mij het haarwerkje voor de eerste keer opzette, voelde ik mij gelijk supergoed. De kleur van het stukje liep heel mooi door in mijn eigen haarkleur en op advies van Thijs was er ook nog een balayage lok aangebracht, zodat het ook mooi voor mijn gezicht viel. Ook is dit maathaarwerk niet zo warm als de hele pruik die ik daarvoor had. En ik kan gewoon weer mij haar opsteken zonder dat ik bang hoef te zijn dat het opvalt dat het niet mijn eigen haar is.

Ik ben mega blij dat ik deze stap gezet heb. Ik kan iedereen adviseren naar A-clinic de gaan om kennis te maken met deze fijne oplossing.

Bedankt Thijs voor deze mooie, natuurlijk ogende oplossing!

Groetjes,

Claudia

Voor meer informatie kun je vrijblijvend bellen voor een adviesgesprek

https://www.a-clinic.nl/contact/

Contact

 

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top