Wat houdt scalp pigmentatie in? | A-clinic Haarspecialist
Wat houdt scalp pigmentatie in?

Micro haar pigmentatie wordt ook wel scalp pigmentatie genoemd. Deze innovatieve behandeltechniek is beschikbaar voor iedereen die in meer of mindere mate last heeft van kaalheid of dunner wordend haar. Bij zowel mannen als vrouwen kan het toegepast worden. Je krijgt direct resultaat. Er zijn verschillende technieken mogelijk, het kan bijvoorbeeld op een litteken toegepast worden. Maar bijvoorbeeld ook bij een shaven look van een man! Als een shaven look je staat is het zeer sexy om een perfecte shaven look te hebben, dit is mogelijk door haar pigmentatie. Ook bij vrouwen is het mogelijk om bijvoorbeeld de scheiding minder doorzichtig te maken. Het voordeel van haar pigmentatie is dat we heel creatief kunnen zijn waardoor we het zo perfect mogelijk kunnen maken.

Scalp pigmentatie geeft je een natuurlijke uitstraling

Je hoeft niet langer rond te lopen met dunner wordend haar en/of ontsierende kale plekken op je hoofdhuid. Je hoeft niet langer een pet te dragen om het dunner wordend haar te verbergen. Scalp pigmentatie is een uitstekend alternatief voor de bekende haartransplantatie en vrijwel iedereen komt in aanmerking voor een behandeling, ook als er sprake is van een vergevorderde kaalheid. De behandeling zorgt voor een optisch vollere haardos en een jonger uiterlijk. Er moet natuurlijk wel eigen haar aanwezig zijn om deze behandeling te kunnen uitvoeren, of juist helemaal geen haar dan krijg je de mannelijke shaven look.

 

Wat word er gedaan tijdens een scalp pigmentatie?Specialist op gebied van haarpigmentatie | A-clinic Weert

Scalp pigmentatie is een verfijnde behandelmethode waarbij met behulp van een fijne naald pigment in de bovenste huidlaag wordt aangebracht. Door dit te doen wordt het uiterlijk van een zogenaamde shaven look gecreëerd. Het ideale van de techniek is dat het toegepast kan worden bij zowel haar dat pas begint met dunner worden als pleksgewijze kaalheid en gevorderde kaalheid. De pigment stippen geven een optische illusie dat het haar vol is. Juist omdat het zo’n verfijnde techniek is, is het een absoluut precisiewerk waarvoor je meerdere uren op een (lig)bank plaatsneemt. Het is natuurlijk ook mogelijk om het staps gewijs te doen. Wij werken met een proefstukje zodat we kunnen zien welke techniek het beste bij uw huid past. Wij hebben het hoofd opgedeeld in 6 zone’s. we kunnen dus stuk voor stuk te werk gaan en bijvoorbeeld elke behandeling 2 uur werken of bijvoorbeeld 2 zone’s doen. Dit kunnen we in overleg zelf bepalen.

Hoe gaat een pigmentatie behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een eerste gesprek plaats, waarin je al je vragen kunt stellen een vrijblijvend en gratis advies gesprek. De behandelaar zal de tijd nemen om uit te leggen hoe de behandeling precies verloopt en wat je er van kan en mag verwachten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kun je voor en na foto’s van een behandeling zien. Als je na het intake gesprek besluit om voor een behandeling te kiezen dan is het intake gesprek volledig gratis. kies je ervoor om het toch niet te doen, dan wordt er wel iets in rekening gebracht voor de tijd dat we met u bezig zijn geweest.

Scalp pigmentatie is géén chirurgische ingreep en de behandeling is bijna pijnloos. Het is niet mogelijk om zelf een verdovende creme aan te brengen op de hoofdhuid. Vaak werken die crèmes bloed verdunnend en wordt de houdbaarheid van de pigmentatie verminderd. Doet het toch echt te veel pijn, kunt u dit tijdens de behandeling aangeven en kunnen wij onze eigen crème aanbrengen die hiervoor geschikt is.  Je gaat voor het best haalbare resultaat en daarom zijn zowel concentratie als een ontspannen gevoel van groot belang bij scalp pigmentatie. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandelt wordt en de mate van kaalheid is het natuurlijk zeer verschillend hoeveel behandelingen er nodig zijn.  Dit verschilt per persoon en een schatting kunnen we hiervoor geven bij het vrijblijvend advies gesprek.

 

  Kosten van een  pigmentatie behandeling

De exacte kosten van een  behandeling lopen fors uiteen. Bij het bepalen van de kosten wordt er onder meer gekeken naar het aantal zones van je hoofdhuid dat behandel

d wordt, het aantal behandelingen dat nodig is en de benodigde voor- en nazorg. Het heeft ook vaak met de eigen huid te maken. Niet bij iedereen blijft het meteen 100% goed zitten. Het heeft te maken met je levensstijl en met je huid. Hier hebben wij dus helaas geen invloed op en zal de tijd moeten uitwijzen. Vaak kunnen wij met de genezing van een proefstukje zien of het goed heelt of niet en daardoor de kosten van de hele behandeling beter inschatten. Naast de prijs is het ook van belang dat je jezelf goed voelt bij ons. Vertrouwen is bij een behandeling zeer belangrijk.

 

Kies voor professionaliteit

Scalp pigmentatie is niet het onderwerp waar je dagelijks mee bezig bent en waar je alle ins en outs van kent. Het is vaak een drempel die je moet nemen om naar een kliniek en/of een behandelaar te stappen om een oplossing voor je kaalheid te zoeken. Vooraf heb jezelf al vaak op meerdere manieren informatie ingewonnen over de scalp pigmentatie behandelingen en wat dit voor jou zou kunnen betekenen. Even online zoeken levert je een schat aan informatie op. Wat vaak het belangrijkste is, is je gevoel. Kom daarom altijd langs voor een advies en kennismaking gesprek. Je kunt dan al een kijkje nemen in de behandel kamer en je krijgt een eerste indruk van je behandelaar. Dit zorgt ook voor extra vertrouwen wat zeer belangrijk is voor jezelf en de behandelaar.

Veel gestelde vragen!!!

Bepaalde vragen over scalp pigmentatie komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1.  Wat is scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een oplossing voor haaruitval en kaalheid. De techniek wordt toegepast met behulp van gekleurde pigmenten die in je hoofdhuid worden aangebracht. Hierdoor ontstaat het idee van natuurlijke haarstoppels. Scalp pigmentatie wordt toegepast bij mannen en vrouwen. Je kunt voor scalp pigmentatie kiezen om je haardos optisch te verdichten, maar ook om bij volledige kaalheid een zogenaamde shaven look te creëren.

 

2. Kan de pigmentatie bij mij worden toegepast?Specialist op gebied van stamcelbehandeling en haarproblemen | A-clinic Weert

Mannen en vrouwen die last hebben van haarverlies en kaalheid, zijn geschikte kandidaten voor scalp pigmentatie. De behandeling dient om een dunner wordende haardos optisch te verdichten, kale plekken te camoufleren en een kaal hoofd een verzorgde shaven look te geven. Scalp pigmentatie is geschikt voor een grote groep mensen, waaronder alopecia areata patiënten. Overweeg je een scalp pigmentatie? Bespreek dit voornemen dan altijd en indien van toepassing, eerst met de behandelend specialist. Zoals u hierboven heeft gelezen is het niet van te voren te zeggen hoe de huid dit opneemt. Hiervoor maken wij een proefstukje waar wij de genezing kunnen volgen. Het kan ook zijn dat je huid de inkt afstoot, dit komt niet vaak voor maar bestaat wel. Daarom is een proefstuk zeer belangrijk voordat je een grote som geld betaald.

 

3. Wat gebeurd er na de behandeling?

De ingreep zelf is een langdurige, arbeidsintensieve behandeling die wij wel in zones uitvoeren. Je kunt echter kort na afloop van de scalp pigmentatie behandeling de kliniek verlaten. Door het aanbrengen van de pigmenten kan de behandelde huid rood zijn en lichte zwellingen vertonen. Optimale resultaten worden bereikt door de huid voldoende rust te gunnen. Je ontvangt van ons tips en verzorgingsadviezen. Zowel de roodheid als de zwellingen verdwijnen vanzelf in de dagen en weken na de behandeling. Doorgaans is de huid binnen een week tot tien dagen hersteld.

Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt zijn er doorgaans meerdere behandelsessies nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Je hebt direct na de eerste behandeling resultaten. Na de tweede behandelsessie wordt bij de meeste mensen het resultaat al goed zichtbaar. De derde behandeling is vaak meer als touch-up bedoeld. Resultaten verschillen per persoon, het kan voorkomen dat iemand een extra behandeling nodig heeft, terwijl bij een ander het resultaat na de tweede behandelsessie optimaal is.. Dit heeft ook weer te maken met de genezing van de huid en dat is bij iedereen verschillend. Het is natuurlijk ook verschillend hoeveel zones je laat behandelen.

4. Ik heb een haartransplantatie litteken, kan dit met scalp pigmentatie gecamoufleerd worden?

Ja, scalp pigmentatie is een ideale oplossing voor het camoufleren van littekens die onder meer zijn ontstaan door een haartransplantatie. De pigmenten die worden aangebracht, verbergen het ontsierende litteken.

5. Moet mijn haar geschoren worden voor een scalp pigmentatie behandeling?

Nee het is de bedoeling dat je je haar draagt hoe je het normaal ook draagt. Zo kunnen wij ook het meest nauwkeurige te werk gaan en natuurlijk ook zien waar je wat haardichtheid mist. Bij mannen die een shaven look willen is het natuurlijk wel nodig om het haar te millimeteren.

6. Worden de kosten van scalp pigmentatie vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van scalp pigmentatie niet standaard. De basisverzekering heeft nauwelijks mogelijkheden voor een vergoeding. Als je haaruitval een gevolg is van een ongeluk of brandwonden, kan soms een gedeeltelijke vergoeding worden toegezegd. Hiervoor dien je wel aan voorwaarden te voldoen en diverse verklaringen bij de verzekeraar te kunnen overleggen. Daarnaast zijn er bij enkele verzekeraars uit de aanvullende zorgverzekeringen mogelijkheden voor een vergoeding. Welke mogelijkheden jouw zorgverzekering heeft staat vermeld in de polisvoorwaarden.

 

7. Wanneer kan ik weer aan het werk?

Geadviseerd wordt om het de eerste 48 tot 72 uur na een scalp pigmentatie behandeling rustig aan te doen. Geef je hoofdhuid tijd om te herstellen. In het consult wordt verteld wat hiermee wordt bedoeld. Als je lichamelijk zwaar werk hebt of werk waarbij veel stof en vuil rond dwarrelt. Dan is het beste om deze behandeling bijvoorbeeld net voor je vakantie te laten doen of om eventueel een paar dagen vrij te pakken.

 

 

 

 

8. Kan de kleur van scalp pigmentatie verkleuren net zoals bij een tatoeage?

Bij een tatoeage wordt gebruik gemaakt van andere inkt en een andere behandeltechniek dan bij scalp pigmentatie. Pigment dat bij micro haar pigmentatie wordt gebruikt, wordt in een andere huidlaag aangebracht. Met het verstrijken van de jaren kan het pigment vervagen of wat lichter worden. Verkleuren doet het echter niet. Als het pigment vervaagt, is het natuurlijk de bedoeling om een touch up behandeling te laten doen.

9. Zijn de resultaten van scalp pigmentatie blijvend?

Scalp pigmentatie heeft veel weg van permanente make-up. De resultaten van een behandeling blijven gewoonlijk 4 tot 6 jaar mooi. Na deze tijd kunnen de kleuren vervagen. Met een eenvoudige touch-up behandeling kunnen de resultaten bijgewerkt worden. Het is een behandeling waarbij de kleuren blijvend zijn. Om langer van het resultaat te genieten, krijg je verzorgingstips en adviezen van de A-clinic specialist. Het is natuurlijk ook bij elke huid anders.

 

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij A-clinic?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘scalp pigmentatie’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen?  Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en mogelijke vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen  via de mail (info@a-clinic.nl), om advies en een prijsindicatie te ontvangen.

https://www.a-clinic.nl/haarpigmentatie/

 

 

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top