GGD vergunning | A-clinic Haarspecialist
GGD vergunning

A-CLINIC HEEFT DE GGD VERGUNNING

Als je een tatoeage, piercing of permanente make-up (PMU) laat zetten, laat dit dan altijd doen in een shop of salon met een geldige GGD-vergunning. Alleen dan weet je zeker dat alle richtlijnen omtrent hygiëne en veiligheid nauwkeurig worden opgevolgd.

 

GGD Limburg-Noord beschermt, bevordert en bewaakt de gezondheid van inwoners in deze regio. Vanuit dit oogpunt heeft de gemeenschappelijke gezondheidsdienst vastgesteld dat piercing- en tatoeagestudio’s een vergunning nodig hebben. Deze wordt alleen verleend als tijdens inspectie blijkt dat wordt gewerkt volgens de regels van de hygiënecode, opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV).

 

Het aanbrengen van permanente make-up (PMU) en cosmetische tatoeages, zoals scalppigmentatie, wordt (terecht) ook gezien als een vorm van tatoeëren. Een studio of salon die zonder vergunning werkt, is dus niet gecontroleerd of scoort onvoldoende op het gebied van veiligheid en hygiëne. Hierdoor zijn de gezondheidsrisico’s groot. In het ernstigste geval kun je besmet raken met hepatitis-B, -C of hiv als naalden en andere materialen niet goed gedesinfecteerd zijn.

Wij zijn dus niet alleen trots op onze GGD-vergunning hebben, we vinden dit een belangrijke voorwaarde om jou als klant in een van onze behandelruimten te ontvangen. Ongeacht of je komt voor permanente make-up, scalppigmentatie, stamcelbehandeling of haaradvies. Onze werkwijze is persoonlijk, integer en professioneel.

 

De vergunning, die pas na de vereiste controle wordt verstrekt, is drie jaar geldig. Gedurende die periode voert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) steekproefsgewijs onaangekondigde hygiëne-inspecties uit.

GGD-vergunning:

– hygiënisch en veilig
– een geïnspecteerde studio
– geen gezondheidsrisico’s
– professionele werkwijze

 

 

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top