Haartattoo ,was is dat? | A-clinic Haarspecialist
Haartattoo ,was is dat?

Haartattoo ,was is dat?

 

Ook Scalp pigmentatie genoomt is een oplossing voor haaruitval en kaalheid. De techniek wordt toegepast met behulp van gekleurde pigmenten die in je hoofdhuid worden aangebracht. Hierdoor ontstaat het idee van natuurlijke haarstoppels. Scalp pigmentatie wordt toegepast bij mannen en vrouwen. Je kunt voor scalp pigmentatie kiezen om je haardos optisch te verdichten, maar ook om bij volledige kaalheid een zogenaamde shaven look te creëren. Heb jij als man je haar bijvoorbeeld gemillimeterd en wil je ook een perfecte shaven look? Dan is scalppigmentatie iets voor jou! Of heb je als vrouw last van dunner wordend haar? en kan je door bijvoorbeeld je scheiding je hoofdhuid zien? ook dan past dit bij jou. Tot nu toe hebben we prachtige resultaten van de scalppigmentatie.

1. Hoe wordt scalp pigmentatie toegepast?

micro scalp pigmentatie is een niet chirurgische behandeling, waarbij gebruikt wordt gemaakt van verfijnde apparatuur. Tijdens een behandeling wordt gekleurd permanent pigment in je hoofdhuid ingebracht. Dit gebeurt met een ultradunne naald. Hierdoor lijkt het aangebrachte pigment net op lichaamseigen haarstoppels. Voor de behandeling heeft een intakegesprek plaatsgevonden, waarin onder meer is aangegeven hoeveel hoofdzones behandeld zullen worden.  Vaak passen we ook eerst een test stukje toe, hierin kunnen we dan kijken met welke techniek de pigmentatie het beste pakt. De duur van de behandeling hangt daarvan af. Het is een langdurige ingreep, je kan er ook voor kiezen om meerdere korte afspraken in te plannen. Er zijn doorgaans 3 behandelingen nodig  per zone voor een optimaal resultaat.

 

 

2. Ben ik geschikt voor scalppigmentatie?

Mannen en vrouwen die last hebben van haarverlies en kaalheid, zijn geschikte kandidaten voor scalp pigmentatie. De behandeling dient om een dunner wordende haardos optisch te verdichten, kale plekken te camoufleren en een kaal hoofd een verzorgde shaven look te geven. Scalp pigmentatie is geschikt voor een grote groep mensen, waaronder alopecia areata patiënten. Overweeg je een scalp pigmentatie? Bespreek dit voornemen dan altijd en indien van toepassing, eerst met A-clinic.

3. Is scalp pigmentatie geschikt bij lang haar?Specialist op gebied van haarpigmentatie | A-clinic Weert

Veel vrouwen die te maken hebben met ongewenste haaruitval en een dunner wordende haardos, zoeken daarvoor een passende oplossing. Scalp pigmentatie kan de haardos optisch voller maken. Als vrouw hoef je je haar niet eerst te millimeteren, voordat het pigment wordt aangebracht. De ingreep wordt met de nodige zorg en uiterste precisie uitgevoerd, waarbij gewerkt wordt met een pigment dat qua kleur overeenkomt met je eigen natuurlijke haarkleur. Ook bij langhaar is het dus mogelijk. Het is wel goed om te realiseren dat er dus geen haar bij komt! Het creëert alleen een optische dichtheid op de hoofdhuid! Heb je genoeg haar bij je hoofdhuid maar dunne punten dan is het slim om voor een andere oplossing te gaan.

Specialist op gebied van stamcelbehandeling en haarproblemen | A-clinic Weert4. Werkt scalp pigmentatie in combinatie met grijs haar?

Ja, ook met grijs haar kun je profiteren van de scalp pigmentatie behandeling. Mannen die voor een behandeling kiezen wordt vaak gevraagd om het haar voor de behandeling kort te scheren. Als dit is gebeurd, valt grijs haar niet meer op als grijs haar, omdat de haarwortel vaak iets donkerder is. Je haar ziet er alleen grijs uit als het groeit en langer wordt. Er wordt gewerkt met een grijsachtig pigment, dat kan worden aangepast om beter te mengen met lichtere haarkleuren. De behandeling wordt toegepast met een lichtere verdunning, die geschikt is om met grijs haar te mengen en waarvan de resultaten uitstekend zijn.

 

5. Zijn de resultaten van scalp pigmentatie blijvend?

Tricohairpigmentatie heeft veel weg van permanente make-up. De resultaten van een behandeling blijven gewoonlijk 4 tot 6 jaar mooi. Na deze tijd kunnen de kleuren vervagen. Met een eenvoudige Touch-up behandeling kunnen de resultaten bijgewerkt worden. De kleuren zijn nooit 100% blijvend, na een periode van een aantal jaar vervaagd de kleur of komt er een grijzere schijn op de kleur. Dit is het moment om de kleur een mooie Touch up te geven bij A-clinic Weert. Om langer van het resultaat te genieten, krijg je verzorgingstips en adviezen van de behandelend A-clinic specialist.

 

6. Moet mijn haar geschoren worden voor een scalp pigmentatie behandeling?

Mannen die voor scalp pigmentatie kiezen, wordt vaak gevraagd voor de behandeling het haar te millimeteren. Zo kan een A-clinic specialist het beste zien hoe de kleur van de lichaamseigen haarstoppels is. Vrouwen die een scalp pigmentatie behandeling ondergaan hoeven het haar niet af te scheren.

 

 

7. Wanneer kan ik weer aan het werk?

Geadviseerd wordt om het de eerste 48 tot 72 uur na een scalp pigmentatie behandeling rustig aan te doen. Geef je hoofdhuid tijd om te herstellen. Lichamelijk zware arbeid kun je beter een volledige week niet uitvoeren. Daarna kun je je gewone dagelijkse werkzaamheden en activiteiten weer oppakken zoals je dat gewend was. Het is ook belangrijk om intensief sporten (en veel zweten) de eerste week na de behandeling te vermijden. Ga ook niet naar het zwembad en/of sauna. Dit zou een nadelig effect kunnen hebben op het resultaat.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top