Zo verzorg je jou Pruik | A-clinic Haarspecialist
Zo verzorg je jou Pruik

Heb jij ook een pruik en weetje niet goed hoe je deze moet verzorgen? Lees dan dit nieuws bericht.

Heb jij te horen gekregen dat je een chemo behandeling krijgt of heb je voor andere reden een pruik nodig? Daar komt veel meer bij kijken dan alleen een pruik kopen wat veel mensen denken. Een pruik heeft veel verzorging nodig net als je eigen haar! Meestal wordt een pruik dagelijks gebruikt en is dus ook zeer belangrijk dat hij de juiste verzorging krijgt. synthetisch haar heeft weer totaal andere verzorging nodig dan een echt haar pruik. Hett hangt er natuurlijk vanaf hoe intensief je de pruik gebruikt.. sport je er mee? transpireer je veel? Dan is het natuurlijk veel eerder nodig om de pruik te wassen en op te frissen. Je kan er voor kiezen om je pruik te laten wassen en verzorgen bij A-clinic. Ook kan je er voor kiezen om je pruik zelf te wassen dan heb je wel wat benodigdheden nodig zoals de juiste shampoo en conditioner.. een hoofd waar je de pruik op kan bevestigen en een standaard waar je het hoofd mee op een tafel kan bevestigen.

 

Echt haar pruik

Bij aanschaf van een pruik moet er vooral naar de algemene dagelijkse levensomstandigheden gekeken worden, alvorens tot aanschaf wordt overgegaan. Hoe actief is iemand? De sociale omgang maar ook de psychische impact van het haarverlies spelen daarbij een rol. Wil je graag lang haar? Dan wordt er vaak gekozen voor echt haar. wel zijn sommige dingen belangrijk om te weten als je een echt haar pruik aanschaft.

 • Deze zijn vaak een stuk prijziger dan synthetisch haar
 • De kleur kan terug lopen of veranderen net als bij je eigen haren
 • Je moet veel tijd en energie stoppen in het fohnen en styling van het haar
 • als het buiten regent of als je veel zweet moet je de styling vaak weer opnieuw doen

Echt haar blijft natuurlijk wel het meest natuurlijke wat er is . Het voelt hetzelfde aan als je eigen haar. Als je je kan vinden in bovenstaande punten past echt haar meer bij jou.

Hoe wordt echt haar verzorgd?

 1. Maak een badje met  2 pompjes shampoo er in
 2. Dompel het haar er in en blijf er met een grove kam door kammen zodat het niet gaat klitten
 3. Dit herhaal je nog een keer
 4. Maak een badje met een euro muntje conditioner en dompel vervolgens daar het haar in
 5. spoel het haar uit en spelt het op het oefenhoofd
 6. Spray er een hitte bestendige spray in en de producten die je zijn geadviseerd
 7. Vervolgens kan je het haar fohnen en als het droog is met styling tools behandelen

Benodigdheden echt haar pruik: https://www.a-clinic.nl/product-categorie/haartoevoeging-verzorging/verzorging/jon-renau/

 

Synthetische haar pruik

Uit de praktijk blijkt dat vooral vrouwen die chemotherapie moeten ondergaan gedurende een korte periode. Tegenwoordig zijn er ook prachtige synthetische pruiken ze zijn zelfs bijna niet met echt te onderscheiden. Het is erg belangrijk dat je bepaalde dingen afweegt voor je zelf.

 • Ben je veel ziek tijdens je chemo kuur en heb je weinig fut?
 • Kan jij goed omgaan met een fohn en styling van haar?
 • Wil je er veel tijd aan besteden om je haar te stylen?
 • welke lengte haar wil je en welk budget wil je aan de pruik besteden

Een groot voordeel van een synthetische pruik is dat je die niet dagelijks hoeft te stylen, sterker nog die mag NIET in aanraking komen met een warmte apparraat dan verbrand je de vezel. Vaak mensen die ziek zijn hebben geen fut om veel tijd en energie te stoppen in het stylen van hen pruik dan heb je dus veel aan een synthetische.. je zet hem op en ziet er gestyled uit.

Ben je een type die het leuk vind om dan eens krullen te dragen en dan stijl? En ben je zelf handig met de omgang van haar? dan is echt haar misschien meer wat voor jou.

Wil je kort haar? Dan is vaak een synthetische pruik mooier omdat daar al automatisch het volume in zit die er ook in blijft zitten. Heb je graag lang haar? vaak vanaf de schouders wordt eerder gekozen voor echt haar. en lang haar schuurt synthetisch haar vaak over de kleren waardoor de levensduur van de pruik te kort wort.

Echt haar is vaak  wel een stuk prijziger. Dit komt omdat er tegenwoordig steeds moeilijker is om aan een goede kwaliteit echt haar te komen. De vraag naar echt haar is erg gestegen afgelopen jaren.

Hoe wordt echt haar verzorgd?

 1. Maak een badje met  2 pompjes shampoo er in
 2. Dompel het haar er in zonder te kammen!!!
 3. Dit herhaal je nog een keer
 4. Maak een badje met een euro muntje conditioner en dompel vervolgens daar het haar in
 5. spoel het haar uit en spelt het op het oefenhoofd
 6. Laat het haar drogen en gebruik geen fohn of styling tools!!!!
 7. Spray er de producten in die zijn geadviseerd

Benodigdheden synthetisch haar : https://www.a-clinic.nl/product-categorie/haartoevoeging-verzorging/verzorging/ellen-wille/

 

 

 

Worden de kosten voor een pruik vergoed?

Haarverlies of kaalheid veroorzaakt door een ziekte of medische behandeling heeft een grote impact op uw leven. Een pruik kan dan een oplossing zijn. Uw zorgverzekering heeft zowel in de basismodule als aanvullende verzekering vergoedingsmogelijkheden. Om voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding in aanmerking te komen, zijn een aantal voorwaarden van toepassing. U kunt deze terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te vragen naar de mogelijkheden.

 

 

 

 Hoe lang gaat een pruik mee?

De levensduur van een pruik hangt grotendeels af van het juiste onderhoud. Bij dagelijks gebruik kunt u, afhankelijk van het materiaal en de mate van onderhoud, uitgaan van 9 tot 12 maanden voordat uw pruik aan vervanging toe is. Om van een optimale levensduur gebruik te kunnen maken, maakt u bij voorkeur gebruik van de verzorgingsproducten die u door de haarwerkspecialist worden aanbevolen.

 

https://www.a-clinic.nl/contact/

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top