Niet meer verven! Met onze tips bereik je een vloeiende overgang naar natuurlijk grijs. | A-clinic Haarspecialist
Niet meer verven! Met onze tips bereik je een vloeiende overgang naar natuurlijk grijs.

Laat grijs haar groeien: zo werkt de overgang.

Niet meer verven! Met onze tips bereik je een vloeiende overgang naar natuurlijk grijs haar.

Als je besluit je grijze haar niet meer te verven, zul je verrast worden door een paar hele fijne dingen, bijvoorbeeld hoeveel licht er ineens in je haar zit. 

En de overgangsperiode? Het werkt tóch, met een paar kleine trucjes.

            Inhoudsopgave

  • Hoe ontstaat grijs haar?
  • Hoe verloopt de overgang naar natuurlijk grijs haar?
  • Wat is de beste verzorging voor grijs haar?

Voor sommigen lijkt het een gigantische stap om zich in de wereld van grijs haar te wagen. De jeugd achterlaten? Een grijze muis worden? De vrees om niet meer aantrekkelijk gevonden te worden? Als je daar echt bang voor bent, kun je gewoon even ‘Sarah Harris Vogue’ googelen. En als een kapper deze stralende vrouw met lang grijs haar ziet, annuleert hij graag de volgende verfafspraak.

Grijs haar is al een tijdje trendy. Al enkele jaren is het imago van de vroegere oma-look aan het veranderen. ‘Oma’s haar’ wordt gevierd als de nieuwe blondine. En plotseling werden zelfs jonge meisjes grijs, gewoon omdat het chic was. “Dergelijke trends hebben iets veranderd in de perceptie van haarkleur: grijs haar wordt tegenwoordig veel meer geaccepteerd dan tien jaar geleden”, zegt topkapper Angela Reuter uit Weert.

Hoe ontstaat grijs haar?

Eigenlijk wordt het individuele haar helemaal niet grijs, maar wit of kleurloos. Pas als het zich mengt met het resterende, nog gekleurde haar, ontstaat er een grijze algemene indruk. Door de jaren heen verliezen de cellen in de haarwortels het vermogen om kleurpigmenten of melanines te produceren. Het aantal witte haren en de tijd van vergrijzing lijken genetisch bepaald te zijn. Dit kan gebeuren vanaf halverwege de twintig of pas op zeer hoge leeftijd.

De grijstinten zijn ook anders dan de originele haarkleuren.

Hoe verloopt de overgang naar natuurlijk grijs haar?

Iedereen die besluit zijn natuurlijke grijstint te laten groeien, heeft wat geduld nodig. “Het laten groeien is eigenlijk de enige manier, maar je kunt het aangenamer maken”, zeggen Angela Reuter en Leanne Koopmans van A-clinic. “Als je losse lokken kleurt, kun je de harde aanpak vermijden.” Idealiter bespreek je de eerste stappen met de kapper, want de kleur is vooral belangrijk tijdens de overgangsperiode. “Vooral bij blond haar moet het grijs een mooie, egale kleur hebben”, zegt Angela Reuter. “Je kunt dit doen met lokken in de originele toon of met lichte, bijna witte lokken die licht in het haar brengen. Belangrijk: grijs ziet er alleen goed uit met de juiste snit. Dat kan de klassieke bob zijn, maar ook een kort kapsel.”

Als de overgang eenmaal is gemaakt, bespaar je tijd bij het verven, leef je gezonder (geen chemicaliën in je haar) en zie je er vooral veel zachter en authentieker uit.

Wat is de beste verzorging voor grijs haar?

“Grijs haar dat dof is en gespleten haarpunten heeft, ziet er onverzorgd uit,” zegt Leanne Koopmans. Omdat de structuur poreuzer is, dien je het haar regelmatig te trakteren op een versterkende, intensieve behandeling (bijvoorbeeld met de vitamine biotine) en de punten vaker te knippen. “Glanzende sprays zijn ook nuttig, zoals Kérastase Serum Jeunesse,” zegt Leanne. Een lichte beschermingsspray van Kérastase beschermt het haar tegen de nadelige gevolgen van UV-stralen. Een licht blauwachtige shampoo bijvoorbeeld van Kérastase Blond Absolute of Kuur kan helpen tegen gele verkleuring. En om het ‘ik ben een beetje bleek’-gevoel tegen te gaan, beveelt Angela Reuter nieuwe make-up aan. “Het is logisch om de ogen en lippen te accentueren. Eigenlijk de perfecte gelegenheid om alle lippenstiftkleuren van bijvoorbeeld Art of Image eens uit te proberen en een kleuranalyse te laten maken. Mogelijk staan andere kleuren je beter als je een andere haarkleur hebt.”

Kérastase Densifique Serum Jeunesse is een behandeling voor dunner wordend en grijzend haar. Een herpigmentatiebehandeling van grijs haar tilt de wortels op en geeft het haar meer volume, terwijl het zijn jeugdige soepelheid terugkrijgt.

 

 

Iedere maand opnieuw hetzelfde probleem: hoe donkerder het haar, hoe meer de uitgroei opvalt. De grijze haren springen er namelijk uit.

Veel vrouwen vragen zich dan ook af of ze het haar grijs laten worden of weer laten kleuren.

 

 “Hoe moet ik dat dan doen?” vraagt Lidia zich af. “Moet ik dan maandenlang met een lelijke uitgroei rondlopen of de haren kort knippen?”

Veel vrouwen durven dan toch niet de stap te nemen en blijven bij het kleuren.

Lidia kwam met dezelfde vragen naar ons toe en zij was verrast met het resultaat! ”Prachtig, in één keer grijs”, zei ze.

Wij bij A-Clinic zijn al jaren specialist in kleuren. Daarom kunnen we voor iedere klant die de haren grijs wil laten worden een stappenplan maken.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Bij kort haar kunnen wij de haarkleur lichter en lichter laten worden en na een tijdje de punten blonderen en grijs inkleuren.

Bij langer haar kunnen wij de punten dusdanig oplichten, dat we ze vervolgens grijs kunnen inkleuren. Als het haar erg donker is, kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Voor meer informatie neem nu contact op!

Liefs Team A-Clinic

A-clinic 

Pastoor Greymansstraat 1, Stramproy
Tel:
+31(0)495 56 16 63 

 Facebook |  YouTube |  Google+ 

 

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top