Hoe bescherm je je haar tegen de zon? | A-clinic Haarspecialist
Hoe bescherm je je haar tegen de zon?

Hoe bescherm je je haar tegen de zon?

 

Heb jij ook altijd last dat je haar zoveel oplicht als je op vakantie bent? 100% voorkomen kan helaas niet. het werkt het zelfde als je huid die verkleurd ook een beetje ook al smeer je factor 50 op. Dit is bij je haar idem dito. Je kan wel voorkomen dat je haar helemaal uitbleekt, verbrand of groen wordt. Dit is zeer belangrijk anders  heb je hier veel last van en betaal je veel geld om je haar weer op te knappen.

 

 

1. Maak haar nat met neutraal water voordat u gaat zwemmen in zee/chloor water

Afkoelen in het buitenzwembad of in de zee kan heel verfrissend zijn voor je lichaam, maar je haar vindt het helemaal niet leuk. De zoutkristallen uit het zeewater bezinken en verwijderen olie en vocht uit het haar. Bovendien reflecteren de kristallen het UV-licht en versterken ze het negatieve effect van de zonnestralen. 

 Vooral blondines kunnen een nare verrassing krijgen na het zwemmen in het zwembad. Additieven in chloorwater kunnen op lange termijn een lelijke kleurzweem achterlaten. Wrijf nat haar niet droog, maar knijp het vocht uit met een handdoek en laat het vochtige haar aan de lucht drogen. Omdat de zonnestralen kunnen werken als een hete haardroger, is het beter om je haar niet aan de lucht te drogen in de middagzon. Bovendien vallen de intense UV-stralen vochtig haar te veel aan, bleken het en maken het broos. 

 

 2. Gebruik conditioner sprayDe bronafbeelding bekijken

Heel belangrijk: gebruik in de zomer ALTIJD een conditioner. Het bevat belangrijke voedingsstoffen die hardnekkig, droog haar temmen en het na het wassen gemakkelijker kammen. Daarnaast is het aan te raden om twee keer per week een intensief haarmasker of behandeling te gebruiken, waardoor beschadigingen aan de haarstructuur worden hersteld. 

U kunt het bijvoorbeeld op het strand aanbrengen. Op deze manier wordt het haar direct beschermd tijdens het zonnebaden en wordt de werking van de verzorgingsproducten ook versterkt door de warmte van de zon.  Door deze balmain conditioner spray met UV-filter gaan de haarschubben sluiten waardoor er minder makkelijk je haar beschadigd kan worden.

https://www.a-clinic.nl/product/leave-in-conditioning-spray-200ml/

 

3. Zonbescherming voor het haar De bronafbeelding bekijken

UV-beschermingsspray van balmain voor het haar werkt als bescherming tegen de zon voor de huid. De spray bedekt de manen als een beschermende film en zorgt ervoor dat we langer in de zon kunnen blijven zonder het haar te beschadigen. Net als bij zonnebrandcrème moet u hier ook regelmatig spuiten. 

https://www.a-clinic.nl/product/sun-protection-spray-200ml/

 De veiligste bescherming tegen te veel zon biedt nog steeds hoeden, petten, sjaals en tulbanden (link). Ze hebben een dubbel effect: het hoofddeksel beschermt niet alleen ons haar tegen agressieve zonnestraling, maar ook onze hoofdhuid (zonnebrand is hier pijnlijk en ziet er ook uit als roos als je eraf pelt). 

 Strohoeden zijn sowieso veel stijlvoller! 

 

 

4. afther care!! gebruik een goed nachtserum voor herstel!De bronafbeelding bekijken

Olaplex nr 3!! 

Olaplex No.3 Hair Perfector herstelt het haar van alledaagse beschadigingen en zorgt dat het er weer stralend en gezond uitziet! Laat deze na een lange dag chloor en zee water en combinatie met zon lekker een nachtje in trekken. Maak je haar Vochtig en breng de olaplex nr 3 aan. je zult voelen dat de volgende dag je haar weer volledig hersteld is. het voelt weer zacht glanzend en pluis vrij aan. Heerlijk!!

 https://www.a-clinic.nl/product/olaplex-no-3-hair-perfector-treatment/

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top