HOOFDHUIDKOELING (‘COLDCAP’) BIJ CHEMO | A-clinic Haarspecialist
HOOFDHUIDKOELING (‘COLDCAP’) BIJ CHEMO

HOOFDHUIDKOELING (‘COLDCAP’) BIJ CHEMO

 

Hoofdhuidkoeling door middel van een coldcap kan haaruitval als gevolg van chemo verminderen, of zelfs voorkómen.

Chemo verspreidt zich via de bloedbaan in het hele lichaam. Bij hoofdhuidkoeling krijgt de patiënt tijdens de chemobehandelingen een coldcap op het hoofd, die de hoofdhuid tot ongeveer -6 graden Celsius koelt. De koeling vermindert de toevoer van bloed naar de haarwortels, waardoor er ook minder chemo bij de haarwortels komt en de kans op haaruitval daardoor kleiner wordt.

Bij zo’n 50% van de patiënten bij wie hoofdhuidkoeling is toegepast, is deze methode succesvol gebleken. Kanttekening hierbij is wel dat iedere patiënt anders is, en de werking van hoofdhuidkoeling dus ook bij iedereen anders is; daarnaast is de hoeveelheid chemo ook een belangrijke factor bij de mate van slagen van hoofdhuidkoeling.

 

Wij adviseren je om voor aanvang van de chemobehandelingen altijd, dus ook als je gaat kiezen voor hoofdhuidkoeling, bij ons een vrijblijvend en geheel kosteloos adviesgesprek in te plannen om de mogelijkheden voor een tijdelijk haarwerk te bespreken en om eventueel alvast een keuze te maken: echt haar of synthetisch haar, of misschien toch een mutsje, bandana of leuke sjaal; zelfs een combinatie is mogelijk. Mocht gaandeweg de chemobehandelingen blijken dat hoofdhuidkoeling niet of niet helemaal het gewenste effect heeft, dan is er in ieder geval al een haarwerk voor je gereserveerd als je hiervoor gekozen hebt.

 

Maak voor een vrijblijvend en geheel kosteloos adviesgesprek een afspraak met een van de specialisten van A-clinic. De afspraak vindt uiteraard altijd plaats in een van de aparte behandelkamers in onze salon. En aarzel niet om iemand mee te brengen als je dat prettiger vindt.

 

 

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top